SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

kiełki pszenicy właściwości

  • [...] i mineralizację kości, pobudza wchłanianie wapnia i fosforu, a także zapobiega nadmiernemu wydalaniu tych pierwiastków z moczem. Witamina E (tokoferol, tokotrienole) Źródła: kiełki pszenicy, olej słonecznikowy, ziarna zbóż, migdały, orzechy włoskie, pieczywo razowe, soja, pestki słonecznika, warzywa oleiste, jaja, mleko, mąka pełnoziarnista [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 8318 Data: 2010-01-03 14:25:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] w tym i ziemniakami, owocami oraz produktami skrobiowymi kaszami i mąkami. Natomiast źródłem witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, szczególnie witaminy E, są oleje roślinne, kiełki pszenicy i soi, orzechy oraz ryby morskie. Szczególną rolę w zachowaniu zdrowia odgrywają tzw. witaminy antyoksydacyjne, czyli beta karoten, będący prowitaminą [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 1934 Data: 2014-03-02 22:57:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POZYTYWNY WPŁYW ŻYWIENIA NA NASTRÓJ

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] płatki owsiane; - B6 (pirydoksyna) - drożdże, banany, chude mięso, drób, warzywa strączkowe; - B12(kobalamina) - wątroba wołowa i cielęca, owoce morza, jaja, mleko, sery, kiełki pszenicy, drożdże; - kwas foliowy - sałata, warzywa kapustne, natka pietruszki, buraki, ogórki, grochy, fasole, soja, soczewica, pomarańcze, chleb razowy i wątroba; - [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 16408 Data: 2005-09-04 18:24:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] wątroba, nerki wieprzowe, ryby, sałata, groszek zielony, niektóre przyprawy i zioła brokuły, sok winogronowy, mięso indycze i owoce morza, wątroba cielęca, kurczaki, olej, kiełki pszenicy. Dzienne zapotrzebowanie: Na ogół zawartość w diecie i paszach pokrywa zapotrzebowanie. Zalecane dawki spożycia dziennego chromu wynoszą: - niemowlęta do 6 [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 14519 Data: 2009-06-19 14:36:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witaminki A-Z

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] chorych w śpiączce można podawać tę witaminę w bardzo powolnym wlewie dożylnym. wystepowanie: Drożdże, marchew, pomidory, jabłka, mleko, jaja, wątroba, otręby ryżowe, mięso, kiełki pszenicy, orzechy i rośliny strączkowe. Zapotrzebowanie Dorośli : zapobiegawczo - doustnie 3-9mg dziennie podzielone na 2-3 dawki jednorazowe. Leczniczo - zazwyczj [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8186 Data: 2002-06-05 23:10:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Diety każdego rodzaju

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] a nie wierzchnie), przyprawiona oliwą z oliwek (100 kcal) Kolacja: Plaster chudego pieczonego mięsa lub befsztyk upieczony na ruszcie, zielona sałata- jak na obiad lub kiełki pszenicy (180 kcal) Dieta opiera się na cukrach (winogrona zawierają łatwo przyswajalny cukier-frukotozę). W czasie stosowania diety 1,2,3 dnia należy [...]

    Odpowiedzi: 57 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-03-12 17:36:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wszystko o witaminach.

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    [...] witaminy B6 są produkty zbożowe i ziemniaki (pirydoksyna) oraz mięso i wędliny (pirydoksal i pirydoksamina). Szczególnie bogate w pirodyksynę są: wątróbka, ziarna soi, kiełki pszeniczne, orzechy włoskie, ryby, banany, szpinak, awokado, mąka pełnoziarnista, drób WITAMINY C D E Witamina C Inne nazwy: kwas askorbinowy dehydroaskorbinowy [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 2664 Data: 2008-05-31 10:08:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] witaminy B6 są produkty zbożowe i ziemniaki (pirydoksyna) oraz mięso i wędliny (pirydoksal i pirydoksamina). Szczególnie bogate w pirodyksynę są: wątróbka, ziarna soi, kiełki pszeniczne, orzechy włoskie, ryby, banany, szpinak, awokado, mąka pełnoziarnista, drób. Witamina C (Inne nazwy: kwas askorbinowy dehydroaskorbinowy): Witamina C należy [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-01-29 14:20:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • witaminy ich nadmiar,działanie i niedobór

    Temat
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] witaminy B6 są produkty zbożowe i ziemniaki (pirydoksyna) oraz mięso i wędliny (pirydoksal i pirydoksamina). Szczególnie bogate w pirodyksynę są: wątróbka, ziarna soi, kiełki pszeniczne, orzechy włoskie, ryby, banany, szpinak, awokado, mąka pełnoziarnista, drób WITAMINY C D E Witamina C Inne nazwy: kwas askorbinowy dehydroaskorbinowy [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-03-02 10:17:32 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • Dieta bogata w witaminy i minerały to klucz do zachowania zdrowia i dobrego samopoczucia. Między innymi, dlatego tak ważne jest spożywanie warzyw i owoców w swojej codziennej diecie. Czy wiesz jednak, że wyróżnić możemy kompleks czterech witamin szczególnie ważnych dla naszego zdrowia i wyglądu? Witamina K – krzepliwość krwi Witamina ta jest [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1974 Data: 2020-01-23 21:47:14
  • 5 powodów, dla których potrzebujesz więcej cynku w diecie

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Cynk jest jednym z minerałów tzw. śladowych, którego potrzebujemy w niewielkich ilościach. Nie oznacza to jednak, że jest dla nas mało istotny. Wręcz przeciwnie, cynk bierze udział w wielu różnych reakcjach chemicznych, jakie zachodzą w naszym organizmie. Dzięki niemu szybciej goją się rany, wzmacnia się układ odpornościowy, występuje mniej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5209 Data: 2018-10-25 12:50:39
  • Dlaczego warto jadać kiełki?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Dlaczego warto jeść kiełki roślin? Czy warto wprowadzić je do diety? Co w sobie kryją? I dlaczego tak mało ich zjadamy? Czy hodowanie ich w domowych warunkach jest możliwe? Jak hodować kiełki Nasiona są suche i zamknięte, aby mogły wykiełkować, potrzebują do tego odpowiednich warunków. Najważniejsze z nich to odpowiednie oświetlenie, temperatura [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3447 Data: 2017-08-05 15:18:24